Grantangi

Met waardering en dank. Grantangi.
Een summiere selectie van personen die mij inspireren. En natuurlijk sta ik hier in niet alleen. Zij zijn voor menigeen een voorbeeld en/of coach geweest tot heden.

Cynthia Mc Leod-Ferrier Auteur en historica (Werkgroep Caraïbische Letteren) In deze documentaire volgt regisseur Wilma Ligthart de in 2011 koninklijk onderscheiden Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod, bekend van onder meer ‘Hoe duur was de suiker?’ naar plekken die een rol spelen in haar leven en werk; de boot Sweet Merodia, Jodensavanne, haar werkkamer thuis, het presidentiële paleis en het VWO in Paramaribo waar ze ooit lerares Nederlands was. McLeod vertelt over de drijfveren achter haar werk en over het slavernijverleden. Ze heeft zichzelf opgedragen om de geschiedenis van de slavernij door historische romans bij het grotere publiek te brengen:
http://www.npo.nl/misi-met-een-missie/30-08-2014/VPWON_1223830


What about mine rights?

Grantangi 

Marije van Urk en Nicolette Besemer

Voor het vertrouwen, om samen met mij een stichting op te richten: Stichting Symposium Organisatie Nederland.  Minstreel, gitarist/percussionist, muziekformatie(s) Velen hebben ons jaren lang gepromoot (theater, muziek, ICT). Hellen Gill and Friends (diverse origine), dankt voor de ondersteuning tot heden. Wij hebben veel naamsbekendheid te danken aan enkelen onderstaand te noemen:

Carla Bakboord 

Vroeg mij op het podium, leende mij haar gitaar voor 15 minuten, tot heden ons communicatie middel gebleven. https://wrcsuriname.org
Zij had haar eigen formatie, maar  ondersteunde en heeft regelmatig met de Friends opgetreden.

Orcine Grandzaan 

Voorzitter van Stichting Suneki. Stadsarchief Amsterdam (archiefbank/inventaris/1500), 317Suneki (Surinamers Nederlanders Kinkerbuurt) en Welsuria1977 – 19801 omslag. Sociaal werkers van weleer. Zij was relaxed tijdens het managen van diverse projecten en dat stemde volgers tot rust. Wij traden vooral 08 maart daar op.

Hilly Axwijk (1934- 2004) 

Was een zeer actieve en trotse bewoonster van Zuidoost. Ze maakte
zich sterk voor vrouwenemancipatie en was. Hilly Axwijk, Sophie Redmond: baanbreekster, cultureel-hervormster, lichtend voorbeeld, een levensschets i.v.m. de `SR-onderscheiding’. Amsterdam 1992.
Maandag 1 maart 2010 onthulden stadsdeelbestuurders Elvira Sweet en Els Verdonk, samen met zoon Humberto Tan en dochter Palmira het Hilly Axwijk plantsoen. Hilly heb ik als zeer oprechte vrouw en perfectionist ten positieve ervaren.

Tara Oedayraj Singh Varma 

Tweede Kamerlid voor GroenLinks van Surinaams-hindoestaanse afkomst.  Tara (Tarapatie Oedayraj) Singh Varma werd in augustus 1948 geboren in Springland in Brits-Guyana Wij hebben vaak opgetreden te ZAMI(Audre Lord, Angela Davis, overig). Met haar bijzondere aanpak en bruizende energie, heeft zij menigeen haar sociale hart getoond.

Cindy Kerseborn – Roemers drieling


Grantangi

In het rijtje enkelen nog te noemen 

Die mij / ons op diverse podia haalden, maar ook zij die inspireren door hun inzet breed maatschappelijk dragende. Enkelen onderstaand genoemd, met respect in deze “Overige” die hier niet in het rijtje voorkomen:

 • Cynthia Mc Leod-Ferrier: Auteur
 • Lydia Emanuels: Journalist, Performer.
 • Lilian Y Gill: Advies, Onderwijs.
 • Julian S With: Psycholoog, criticus, polemist.
 • Tanja Jadnanansing: Politiek,  Onderwijs.
 • Eric Comvalius: Ondernemer.
 • Gerda Havertong: Ondernemer, Theatermaker.
 • Sophie Schmid: Inner Cirkel, Ambtenaar.
 • Carla Bakboord: Ondernemer, Onderzoeker.
 • Tara Oedayraj Singh Varma: Ondernemer, Politiek, Sociaal MIJ.
 • Barryl Biekman: Wetenschapper.
 • Heliante Kuster: Advies, Onderwijs.
 • Franklin M Pinas: Politiek, rechterhand Premier J A Pengel (Suriname)
 • Thea Doelwijt: Theatermaker, Auteur.
 • Marijke vn Geest: Theatermaker, Docent.
 • Rolanda van Embricqs: Muzikant, Sociaal MIJ.
 • Mieke Tjong-Ayong: Ambtenaar.
 • Laurence V Gill: Docent.

Meer over Inspirators?

 1. Nieuwsbrief archief: https://hellenjgill.wordpress.com/

 • Francisca Pattipilohy
 • Irving Gill: Ondernemer.
 • Jan Ramkisoen: Opiniemaker, Ondernemer.
 • Philomena J M Essed: Wetenschapper.
 • Nicolette Besemer: Historica.
 • Lucia S Nankoe: Literator.
 • Marije van Urk: Professional Congress Organizer.
 • Norman van Gom: Ondernemer, directeur radio MART.
 • Roy Groenberg: (Kaikusi); Ondernemer, Radio Frimangron.
 • Ivette Forster: Ondernemer, Moderator.
 • Roy Ristie: Ondernemer, Politicus
 • Carry-Ann Tjong-Ayong: Auteur, Politicus
 • Family and Friends: Hartelijk dank voor jullie ondersteuning.

Via Vinden.nl – Google.com – Bing.com

https://www.sarnamihuis.nl/

Grantangi

Overigen … tot heden …… op deze- en andere websites te lezen. Zie foto collage onderstaand. https://hellengillandfriends.wordpress.com/ :.. 

St Flamboyant

De Stichting Flamboyant was de eerste brede organisatie die zich vanuit het zwarte feminisme organiseerde. Doel was ondersteuning van de emancipatie van zwarte en migrantenvrouwen in Nederland; het centrum had twee functies: een ontmoetings- en activiteitenruimte en een informatievoorziening/documentatieproject. Het zwarte en migrantenvrouwencentrum ZAMI is de opvolger van Flamboyant. Flamboyant werd opgericht op 17 februari 1986 en is opgeheven op 30 december 1990. https://nl.wikipedia.org/wiki/Stichting_Flamboyant

Rahina Hassankhan

Hoe ben je aanwezig in je lichaam? Wat is de relatie met je familie? Waar ben je thuis? Wil je meer bewustzijn op je persoonlijke kracht? En je leven ten volle leven? Je bent welkom bij Raahi!

Ik ben Rahina Hassankhan. Het systemisch perspectief en lichaamswerk is naast NLP het fundament van mijn werk. Vanuit Raahi geef ik systemische lichaamscoaching, begeleid in familieopstellingen en geef ik trainingen. Eigenwijs op levensreis is het motto van Raahi. https://www.raahi.nl/

Thelma Ment (Thelasinga) 

Grantangi voor jouw mooie muziek Thelma Ment (Thelasinga)

Thelma J Ment (Thelasinga), De Parel van Suriname CD in bezit van Hellen Gill and Friends (Hellen Jeanette Gill). 1951-2018 lees Facebook Irwin Ment.

Thelma Ment (Thelasinga) en nicht van Wilgo Hugo Pique, De Parel van Suriname CD in bezit vn Hellen Gill and Friends (Hellen Jeanette Gill). 1951-2018 lees Facebook Irwin Ment.
Thelma Ment (Thelasinga) en nicht van Wilgo Hugo Pique, De Parel van Suriname CD in bezit vn Hellen Gill and Friends (Hellen Jeanette Gill). 1951-2018 lees Facebook Irwin Ment.
Thelma Ment (Thelasinga) en nicht van Wilgo Hugo Pique, De Parel van Suriname CD in bezit vn Hellen Gill and Friends (Hellen Jeanette Gill). 1951-2018 lees Facebook Irwin Ment.
Thelma Ment (Thelasinga) en nicht van Wilgo Hugo Pique, De Parel van Suriname CD in bezit vn Hellen Gill and Friends (Hellen Jeanette Gill). 1951-2018 lees Facebook Irwin Ment.
Thelma Ment (Thelasinga) De Parel van Suriname CD in bezit vnHellenJGill

Grantangi Thelma Johanna Ment, 24 juli 1951-02 april 2018. 
Ik heb jouw CD bijzonder vaak gedraaid. Mijn Favoriete nr is Kaseko Medley en Di na uma siki. In herinnering.
……..
Namens ala Pokunman, Bondru FM en Netwerk Hellen Gill and Friends in gedachten, op de website INSPIRATORS/GRANI: https://hellenjgillproductions.wordpress.com/
…….
Op de website van jouw zoon Irwin Ment staat meer te lezen over Thelma Ment. Evenzo info over de nieuw uit te geven (2)CD’s, die u bestellen via zijn organisatie bestellen kunt: http://irwinment.nl/
….
Met heel veel waardering voor familie Ment,
Netwerk Hellen Gill and Friends: https://www.facebook.com/stbondrufm/


Grantangi


Elvira Sweet is gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg. In 1998 begon haar politieke loopbaan, in de Amsterdamse gemeenteraad.

ElviraSweetProvStatNH
Elvira Sweet PrSt NH

Na verschillende functies in het onderwijs, het jongerenwerk en diverse managementfuncties werd zij regiodirecteur van Amsterdam Thuiszorg in Amsterdam Noord. Gedurende acht jaar (twee bestuursperiodes) was zij voorzitter van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuidoost in Amsterdam (2002-2010).

Gedeputeerde Sweet vindt het belangrijk dat er naast de nieuwe ruimtelijke en economische plannen ook wordt geïnvesteerd in de sociale infrastructuur en in behoud en toegankelijkheid van cultuurhistorie, waaronder monumenten en archeologische vondsten. Zij wil gemeenten stimuleren met elkaar samen te werken op het gebied van zorg en welzijn. Regionale sociale agenda’s helpen daarbij. Het overdragen van de Jeugdzorg aan gemeenten, in tijden van bezuinigingen, ziet zij als een uitdagende klus. Zij wil gemeenten bij deze overdracht zo goed mogelijk ondersteunen, zodat zij zich hierop tijdig kunnen voorbereiden.

Portefeuille

Bestuur
Cultuur
Emancipatie
Europa
Gemeentelijke samenwerking exclusief toezicht gemeentelijke financiën
Jeugd
Mediabeleid
Provinciale archiefinspectie
Regionale en historische archieven
Sport
Zorg, Welzijn.
Meer over Elvira Sweet in https://vinden.nl 

Elvira Sweet Prov Staten
Elvira Sweet Prov Staten


Een Reactie op “Grantangi

 1. Pingback: Hellen Gill and Friends | My Inspirators·

Reacties zijn gesloten.