Kerseborn, Cindy

(Film) Documentairemaker Cindy Kerseborn van Stichting Cimaké Foundation. Deze stelt zich ten doel, audio-visuele producties te vervaardigen. Voorts lezingen, conferenties en tentoonstellingen te organiseren over sociale, politieke en culturele onderwerpen over met name de Caraïben als land van herkomst en Europa als landen van aankomst.
Lees meer over Cindy Kerseborn: www.cimakefoundation.eu/


Cindy Kerseborn-AstridRoemerPCHooftprijs20160519-byHellenJGill-89-620x441B


Astrid Roemer

P.C. Hooftprijs 2016 toegekend aan Astrid H. Roemer.
Ze dankt de prijs, aldus de jury, aan het feit dat haar romans ‘tegelijk scherpe en relevante interventies in het publieke debat zijn én complexe literaire verbeeldingen van de geschiedenis van Suriname’Ga voor informatie naar: Stichting PC Hoofdprijs

Lees: http://werkgroepcaraibischeletteren.nl/tag/kerseborn-cindy

Bekijk de foto’s from Cindy Kerseborn: https://www.flickr.com/photos/hellenjgill/albums

Frank Martinus Arion

De man, de vrouw, de poëzie Nederland 2, zaterdag 14 jun 2014 16:05 – 17:00 Documentaire over de Curaçaos-Nederlandse schrijver, dichter en taalkundige Frank Marinus Arion: de man, de vrouw, de poëzie. De film gaat over de centrale thema’s in zijn werk, zoals ze worden gezien door de Surinaams-Nederlandse documentairemaker Cindy Kerseborn:
http://programma.ntr.nl/4259/ntr-/aflevering/6000013617/


Edgar Caïro

Het uur van de Wolf, Edgar Cairo: “Ik ga dood om jullie hoofd”
Pijn en schaamte over de koloniale geschiedenis van Nederland in Suriname. Dat overheerst in het leven en werk van schrijver en dichter Edgar Cairo. Het is beklemmend aanwezig: http://www.npo.nl/edgar-cairo-ik-ga-dood-om-jullie-hoofd-uur-van-de-wolf/22-05-2011/NPS_1184531


Drieluik Cindy Kerseborn

Film-, documentaire maker Cindy Kerseborn kunt u volgen op deze website via pag link: https://hellenjgillproductions.wordpress.com/2014/07/20/kerseborn-cindy/

Cindy Kerseborn 2016 Drieluik Roemers-Drieling1


Published on June 18, 2015, Cindy Kerseborn brengt ode aan Astrid Roemer met tentoonstelling written by Quinsy Gario.

Vanavond opent regisseur Cindy Kerseborn een nieuwe tentoonstelling in het kader van haar jaar lang project over Astrid Roemer. Eerder heeft Kerseborn de schilder Edgar Cairo en de schrijver Frank Martinus Arion onder de loep genomen. Afgelopen mei trapte Kerseborn succesvol een reeks speciale activiteiten af die op Roemers werk reflecteren.
Voor de tentoonstelling ‘Roemers Drieling’ heeft Kerseborn een ongelofelijk hoeveelheid talent bij elkaar gebracht. Werk van Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi, Farhad Foroutanian, Fabrice Hünd, Iris Kensmil, Christian Nyampeta, Urok Shirhan, Wendela de Vries en Marga Weimans staat naast nieuwe gedichten van Roemer. En voor de opening zal Gerda Havertong onder begeleiding van percussionist Hellen J. Gill poezie voordragen uit Roemers bundel Noordzee Blues.
Voor de tentoonstelling hebben de kunstenaars zich laten inspireren door Roemers trilogie, Gewaagd Leven, Lijken op Liefde en Was Getekend, waarin zij het geweld van de Decembermoorden probeerde te verwerken. Met deze tentoonstelling ontsluit Kerseborn met de kunstenaars en het publiek de gedachtes, emoties, kennis en toekomstbeelden die in het werk van Roemer gevonden kunnen worden.
Op 7 december presenteert Kerseborn een documentaire over Roemer genaamd Astrid H. Roemer: De Wereld heeft gezicht verloren. Hiermee sluit ze ook trilogie aan documentaires over spraakmakende en belangrijke denkers. Kunstenaars die hun sporen op de nationale kunstproductie en gesprekken over Caraïbisch Nederlandse makers voorgoed hebben achtergelaten.
De tentoonstelling vanavond opent om 17 uur aan de Oranje-Vrijstaatkade 71 in Amserdam Oost aangrenzend aan het stadsdeelkantoor: www.roetinheteten.info/2015/06/cindy-kerseborn-brengt-ode-aan-astrid-roemer-met-tentoonstelling/


 

GerdaHavertongHellenJGillFOTOSSteveIJBiervliet20150618


Astrid Roemer 2016 PCHooftPrijs2