With, Julian S

Julian S With, psycholoog, criticus, polemist, schaker en docent argumentatieleer & logica: http://www.julianwith.com

  1. Facebook: https://nl-nl.facebook.com/jwith
  2. Julian S With: http://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=with001
  3. Archief DBNL: http://www.bntl.nl/bntl/?wicket:interface=:3:::: 

Bibliografie

Publicaties

  • 2018 Why the race battle is so hard to win.
  • 2014 Kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest € 24,50.
  • 2011 Het komt nooit meer goed (maatschappijkritiek) € 17,50 (uitverkocht)
  • 2005 Waarom wij het niet redden (maatschappijkritiek) € 17,50
  • 1986 Zwart racisme bestaat niet (maatschappijkritiek) 15 euro (uitverkocht)
  • 1984 Nabijheid verkleint de afstand niet (poëzie) (uitverkocht)
  • 1982 Rassenvoorkeur bij partnerkeuze(wetenschappelijk) 12 ,50 euro (uitverkocht)
  • 1981 De weerzinwekkende worsteling (poëzie) (uitverkocht).
  • 1980 De wereld op zijn kop (poëzie) 5 euro.
  • 1978 Land van harmonieuze contrasten? (roman)  7,50 euro.
  • 1977 De onvermijdelijke splijting (poëzie).
  • 1975 Bevrijd mijn volk (poëzie) uitverkocht.
  • 1974 Ja, ik ben een Marron (roman) uitverkocht.

Onvoltooid Verleden Tijd

(OVT) 2014-07-13, 10.07 uur , Radio 1 publieke omroep: ‘Een leven lang dwars’. Een serie over revolutionairen, reactionairen en rebellen van de twintigste eeuw. Paul Robeson tegen de rassenhaters. Hij zette zijn diepe basstem in voor het gevecht voor gelijke rechten. Zanger, acteur, intellectueel, communist en burgerrechten-activist Paul Robeson. Hij was de beloofde ‘leider van het zwarte volk’, had in een adem genoemd kunnen worden met Malcolm X en Martin Luther King, maar werd uiteindelijk verguisd vanwege zijn onvoorwaardelijke steun aan Stalin. Met publicist Julian With, Amerikanist Eduard van der Bilt en huishistoricus Wim Berkelaar.

Paul LeRoy Bustill Robeson (Princeton (New Jersey), 9 april 1898 – Philadelphia (Pennsylvania), 23 januari 1976) was een zwarte Amerikaanse acteur, atleet, zanger, schrijver en politiek activist: Radio 1 publieke omroep


Meer over Inspirators in de nieuwsbrief

  1. Nieuwsbrief ontvangen? http://eepurl.com/dy7YtX
  2. Nieuwsbrief archief: https://hellenjgill.wordpress.com/

Jaar 2018

JulianS With2018 Why the race battle is so hard to win2
His critiques are sometimes razor-sharp, but always sprout from professional, nuanced analyzes, illustrated by striking examples. The formulations, the expressiveness, the daring, the knowledge, and the thorough refutation of assumptions and false certainties make this book a fascinating polemic. The reader will recognize a lot, learn a lot, sometimes smile, nod approvingly, and occasionally frown or shake his/her head. In any case, the blood will flow faster when reading, and that is precisely what Julian With wants. He has no time for indifference, passivity, indiscriminately accepting everything. Those who remember the criticism that broke out in the US after Bill Cosby’s Pound Cake Speech know that it is hazardous to criticize your own group if you are a Black critic. Apart from the risk of rejection, there is a chance you will be placed on the same level as the Black authors who only write negatively about Blacks to please the white readers. The writer knows that risk better than anyone else, but does not stop writing what he considers essential for the victory of a battle that threatens to last forever, because so often the wrong mode of struggle has been chosen. As he also fiercely attacks the racism of white people, he estimates the probability of being misjudged very small. It is incomprehensible that African Americans still have to fight until 2017 to combat voting suppression while the Voting Rights Act was passed in 1965. With this book, the writer offers a partial solution to a persistent problem that still causes countless victims among the Black population, not only in the U.S. but also, in Europe and the Caribbean.

Drs Julian S With – Why the race battle is so hard to win Paperback – February 27, 2018
by Drs. Julian S. With (Author) U kunt ook bestellen via de Auteur, of via Amazon.
ISBN 9781981700059 , paperback; 345 pagina’s, Amazon. Verkoopprijs $20.00,
Amazon Prime TM & FREE Shipping on orders over $25.00:
Lees Julian S With: Why the race battle is so hard to win


“Kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest”

Jaar 2016

Geachte bezoek(st)er,

Van harte welkom op mijn website.
Als u een exemplaar van mijn boek ‘Kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest’
wenst aan te schaffen, dan kunt u  €24,50 (inclusief portokosten) overmaken
naar mijn rekeningnummer NL41 RABO 0394367464.

Graag wijs ik u erop dat u uw naam en adres erbij moet vermelden.
Een dag na de bijschrijving wordt een exemplaar van het boek aan u opgestuurd.
U doet mij een groot plezier anderen in uw omgeving ook op deze publicatie te attenderen.
Uw commentaar op dit boek verneem ik graag op mijn e-mailadres: julianw@xs4all.nl

Julian S. With

Jaar 2014

Dinsdag 13 mei 2014, naar aanleiding van zijn boek ‘Kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest’ een lezing aan de Anton de Kom Universiteit over de functie van kritiek in de wetenschap en hoe wetenschappelijke kennis een bijdrage kan leveren aan de verhoging van de kwaliteit van de media, politiek en de gemeenschap. Dat wetenschappelijke kennis ook heilzaam is bij het bestrijden van discriminatie zal ook over het voetlicht gebracht worden: http://adekus.uvs.edu/

Jaar 2014

Dinsdag 13 mei 2014, naar aanleiding van zijn boek ‘Kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest’ een lezing aan de Anton de Kom Universiteit over de functie van kritiek in de wetenschap en hoe wetenschappelijke kennis een bijdrage kan leveren aan de verhoging van de kwaliteit van de media, politiek en de gemeenschap. Dat wetenschappelijke kennis ook heilzaam is bij het bestrijden van discriminatie zal ook over het voetlicht gebracht worden: http://adekus.uvs.edu/

Julian With

Kritieken, het schoonmaakmiddel van de geest.

Over Julian S With

Julian S With, psycholoog, criticus, polemist, schaker en docent argumentatieleer & logica: http://www.julianwith.com

Is geboren op 16 oktober 1954 in het district Suriname en opgegroeid in het dorp Ganzee dat nu onder water is ten gevolge van de bouw van de stuwdam te Afobakka. Na de lagere school op Brownsweg te hebben doorlopen, vertrok hij in 1967 naar Paramaribo om daar de Muloschool (A.R. Leeuwinschool) te volgen. In 1971 haalde hij zijn mulodiploma. Daarna bezocht hij het A.P.I. (Algemeen Pedagogisch Instituut). Na zijn onderwijzersakte in 1974 te hebben behaald, besloot hij een jaar les te geven op de basisschool van Zanderij. In augustus 1975 vertrok hij naar Nederland, aanvankelijk met de bedoeling om hier Spaans aan de universiteit te gaan studeren, maar omdat hij geen Latijn heeft gehad op de middelbare school, werd hij niet toegelaten. Zijn tweede keuze was psychologie, maar om aan die studie te mogen beginnen, moest hij zijn hoofdakte hebben gehaald. Dus moest er nog een jaar Pedagogische Academie Jan van Nassau in Utrecht eraan worden geplakt en in 1976 begon hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht met de studie psychologie. In 1982 studeerde hij af bij de vakgroepen Sociale Psychologie en Persoonlijkheidsleer.
Na een aantal jaren als freelance-onderzoeker te hebben gewerkt, richtte hij in 1986 de SMAU (Stichting Multiculturele Activiteiten Utrecht) op die als doel had de culturele integratie van de zwarte bevolking in Nederland te bevorderen. Vanaf 1987 tot 2003 heeft hij het MEP-festival (Multi Etnisch Podium) georganiseerd, een internationale culturele manifestatie waarop dichters/schrijvers, zang- en dansgroepen uit diverse landen (Suriname, de Nederlandse Antillen, Trinidad, Barbados, VS, Engeland, Nigeria, Zuid-Afrika, Ghana en Madagascar) werden uitgenodigd om hier voor een cultureel divers publiek op te treden. 

Advertenties

Een Reactie op “With, Julian S

  1. Pingback: Team week 1 | Bondru FM Omroep·

Reacties zijn gesloten.