Sweet, Elvira

Elvira Sweet is gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg. In 1998 begon haar politieke loopbaan, in de Amsterdamse gemeenteraad.

ElviraSweetProvStatNH

ElviraSweetProvStatNH

Na verschillende functies in het onderwijs, het jongerenwerk en diverse managementfuncties werd zij regiodirecteur van Amsterdam Thuiszorg in Amsterdam Noord. Gedurende acht jaar (twee bestuursperiodes) was zij voorzitter van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuidoost in Amsterdam (2002-2010).

Gedeputeerde Sweet vindt het belangrijk dat er naast de nieuwe ruimtelijke en economische plannen ook wordt geïnvesteerd in de sociale infrastructuur en in behoud en toegankelijkheid van cultuurhistorie, waaronder monumenten en archeologische vondsten. Zij wil gemeenten stimuleren met elkaar samen te werken op het gebied van zorg en welzijn. Regionale sociale agenda’s helpen daarbij. Het overdragen van de Jeugdzorg aan gemeenten, in tijden van bezuinigingen, ziet zij als een uitdagende klus. Zij wil gemeenten bij deze overdracht zo goed mogelijk ondersteunen, zodat zij zich hierop tijdig kunnen voorbereiden.

Portefeuille

Bestuur
Cultuur
Emancipatie
Europa
Gemeentelijke samenwerking exclusief toezicht gemeentelijke financiën
Jeugd
Mediabeleid
Provinciale archiefinspectie
Regionale en historische archieven
Sport
Zorg, Welzijn

Meer over Elvira Sweet: http://www.elvirasweet.com

Lees meer in nieuwsarchief.

Elvira Sweet Prov Staten

Elvira Sweet Prov Staten