Choenni, Charietje

Over het Sarnámihuis

Het Sarnámihuis is een online community waar je terecht kunt voor informatie over Hindostaanse identiteit, geschiedenis en cultuur. Daarnaast voert het Sarnámihuis regelmatig projecten en activiteiten uit, gericht op het behouden en ontwikkelen van Hindostaans cultureel erfgoed.

Het Sarnámihuis voert regelmatig activiteiten uit in het kader van Hindostaanse identiteit en cultureel erfgoed. Zo organiseert het Sarnámihuis jaarlijks een Hindostaanse immigratieviering- en herdenking voor 5 juni 1873. Ook heeft het Sarnámihuis verschillende themabijeenkomsten georganiseerd, zoals Maharani (Hindostaanse vrouwendag), Generatie Nu (Hindostaanse Jongerendag) en Gandhi Leiderschapstraining. https://www.sarnamihuis.nl/

Nederland moet uit de multiculturele kramp.

Prof. dr. C.E.S. Choenni.
Ongeveer een procent van de Nederlandse bevolking is van Hindostaanse afkomst. Hindostanen zijn nakomelingen van contractarbeiders die van 1873 tot 1916 van India naar Suriname migreerden om er op de plantages te werken. De eerste contractarbeiders kwamen 138 jaar geleden met het zeilschip Lalla Rookh aan. Een deel van de Hindostanen heeft zich na afloop van het contract blijvend gevestigd in Suriname. Gaandeweg breidde deze groep zich uit en aan het begin van de jaren 70 (van de vorige eeuw) bestond de grootste bevolkingsgroep van Suriname uit de nakomelingen van deze contractanten:

Zus Charietje Choenni: https://werkgroepcaraibischeletteren.nl/tag/choenni-gharietje/

Broer Chan Choenni:

Charietje Choenni zus van Chan

Chan Choenni broer van Charietje